skip to Main Content

De nutstuin, een tuin vol vergeten groenten en bijzondere ontdekkingen

Binnentuin Hofje van Aerden, LeerdamHet Hofje heeft een tweetal tuinen; de Binnentuin en de buitentuin (ook wel Nutstuin genoemd). Op de vier grasveldjes van de Franse Binnentuin konden de bewoonsters hun wasgoed laten bleken door de zon.

Nutstuin
De Nutstuin aan de rivier de Linge bevat een boomgaard met fruitbomen, die elkaar opvolgen in het seizoen en notenbomen. In de oorspronkelijk Nutstuin zijn vergeten groenten te bewonderen, zoals de Pastinaak, de Kardoen, geneeskrachtige kruiden maar ook diverse soorten kleinfruit. De Nutstuin bestaat uit de moestuin, de kruidentuin en de boomgaard.

De Nutstuin is geopend van woensdag t/m zaterdag van  13.00 uur tot  17.00 uur. 

Wanneer de vlag aan de zijkant hangt, dan is er een vrijwilliger aanwezig en kan de buitentuin bewonderd worden. Als de vlag niet uithangt, dan is de tuin niet toegankelijk

 

Beeldententoonstelling
Van 1 augustus tot 11 september is er de beeldententoonstelling Human|de Mens in de tuin en de binnentuin van het Hofje. Van di t/m za van 13.00-17.00 uur.

 

In de Nutstuin bevinden zich ook de resten van het Kasteel van Leerdam, dat in 1574 door de Spanjaarden werd kapotgeschoten. De rest van het Kasteel zit 60 cm beneden het maaiveld.

Een kijkje in de Nutstuin

Back To Top