skip to Main Content

De nutstuin, een tuin vol vergeten groenten en bijzondere ontdekkingen

Binnentuin Hofje van Aerden, LeerdamHet Hofje heeft een tweetal tuinen; de Binnentuin en de buitentuin (ook wel Nutstuin genoemd). Op de vier grasveldjes van de Franse Binnentuin konden de bewoonsters hun wasgoed laten bleken door de zon.

Nutstuin
De Nutstuin aan de rivier de Linge bevat een boomgaard met fruitbomen, die elkaar opvolgen in het seizoen en notenbomen. In de oorspronkelijk Nutstuin zijn vergeten groenten te bewonderen, zoals de Pastinaak, de Kardoen, geneeskrachtige kruiden maar ook diverse soorten kleinfruit. De Nutstuin bestaat uit de moestuin, de kruidentuin en de boomgaard.

Tot 4 april 2024 zijn de tuin, de winkel en het stijlhuisje gesloten. Bezoek en rondleidingen tijdens dit winterseizoen kan alleen op afspraak.

Voor de tuin geldt: Tegen betaling van € 5 per persoon kunt u een persoonlijke rondleiding van 45 minuten krijgen. Wilt u met een groep komen, neemt u dan contact op met ons secretariaat. Het secretariaat kan u ook van informatie voorzien als u een fotosessie wilt maken.

 

In de Nutstuin bevinden zich ook de resten van het Kasteel van Leerdam, dat in 1574 door de Spanjaarden werd kapotgeschoten. De rest van het Kasteel zit 60 cm beneden het maaiveld.

Een kijkje in de Nutstuin

Back To Top